Вечерва е денот D, Македонија е подготвена за историја

Македонија вечерва нема да спие, вечер е денот Д. Во најкраткиот месец од годината не очекува најдолгата ноќ.

Ова се случува за прв пат во историјата на Оскарите документарен филм да биде номиниран во две категории и тоа токму нашиот Медена земја.

Медена земја е веќе победник бидејки многу влијателни медиуми го ставија во топ 50 најдобри филмови за 2019 година но остана уште финалето.

Атиџе очекува 2 статуетки но ќе биде задоволна и со една или како што вели таа пола пола како и со медот и пчелите.

Се уште може да го дадете својот глас за Медена земја на линкот

https://poll.tryinteract.com/#/5de7ef636dce490014b8530a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива