Видеото разјаснува се околу Корнавирусот: Што треба да правите

Во декември 2019 Кинеската влада го информираше светот дека на нејзина територија брзо се распространува опасен вирус.

Во наредните месеци инфекцијата се прошири насекаде во светот и дневно таа се зголемува се повеќе и повеќе велат од популарниот канал Kurzgesagt – In a Nutshell во YouTube.

Станува збор за  „коронавирус 2“, која е причината за болеста наречена COVID19, која сите ја нарекуваат Коронавирус.

Што вслушност се случува кога се заразува човекот и што треба да правиме сите?

Видеото може да го погледнете тука

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива