Втор случај на заразен од Коронавирус Македонски граѓанин

Министерството за здраство информираше дека се појавил и втор случај со симптоми на Коронавирус на Македонски државјанин.

Се работи за Македонка која се наоѓа на интензивна нега во болница во Франција.

Првиот случај на заболен од смртоносниот Коронавирус беше на Јапонскиот крузер и пациентот се наоѓа на интензивна нега во Јапонија.

Министерството јави дека за нивно враќање дома ќе бидат известени од тамошните влади

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива