Гардијан најавува победа на ,,Медена земја”

Оскар за најдобар Документарен филм предвидува филмскиот критичар на  „Гардијан“ Питер Бредшоу, ќе добие македонскиот документарен филм „Медена земја“.

Церемонија на Деведесет и второто доделувањето на Оскарите ќе се одржи на 9 февруари (недела, после полноќ) во Холивуд во театарот Долби. И оваа година на церемонијата на доделувањето на Оскарите нема да има водител.

Бредшоу излезе и со предвидувања за оскарите во сите категории, а тоа може да се погледне тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива