Заболените од COVID-19 предупредуваат! Болките се ужасни, исто како да ве сечат со нож не може да е опишат

За прв пат пациент заразен од новиот Корнавирус раскажува за борбата со болеста за време на лекувањето во болница во Белгија   „Јас сум во универзитетска болница. Треба да ви кажам дека е ужасно ако ве допрат. Сакам да ги предупредам луѓето да си останат дома да не ризикуваат за другите особено да не се бакнуваат. Задржете дистанца и не одете кај пријателите, навистина не можам да ви опишам колку е лошо“, сподели Зегер Гаре.

Силни болки во главата, вратот, рамото, и грбот како со нож да ве сечат. Не можам да издржам направив се дури и почнав да пеам да не се предадам, ве молам не му го нанесувајте ова на никој останете си во своите домови навистина е така не лажам. Должна сум да ве предупредам една минута се чуствувам добро и си мислам готово е помина а веќе другата доаѓа болка која не може да се опише, пеколно е“, разкажува Амарилис Добелаер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива