Земјотрес во Македонија

Земјотрес од 2,7 степени денеска го стресе Струмичкиот регион.

Според Европско медитеранскиот сеизмолошки центар епицентарот е бил на длабочина од 2 км и е во близина на с. Куклиш или на 4 км одалеченос од него.

Помали земјотреси се почуствувани и на територијата на Бугарија и Косово

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива