Коронавирусот може да го намали бројот на туристи во Охрид

Хотелиерите бараат засилени мерки во целиот регион околу Охридското Езеро, со оглед на тоа дека веќе на почетокот на мај треба да пристигнат првите поголеми организирани странски групи на туристи со чартер летови.

Охрид е аеродром кој прима најмногу туристи, кои доаѓаат од странските туристи.

Дел од тие се прегледани и пред да влезат во авионот, но секако мора и на влез во Македонија да се прават овие проверки.

Ако остане ваква ситуацијата со контрола на вирусот загубата ќе биде околу 15% но ако се прошири епидемијата загубата ќе биде во големи размери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива