Споделувајте важно е! Ако ве нападне Коронавирусот што да направите сами

коронавирус ковид 19 здравје

Сите треба да знаеме што треба да правиме во случај да се разболеме од Коронавирусот, како и да превземаме заштитни мерки затоа што здравјето е најважно за вас и за блиските околу вас.

1.Престануваме да се храниме 2 дена. Кога јадеме 80% од имунитетот оди за неутрализирање на токсините од храната.

Кога гладуваме 100% од имунитетот се насочува кон битка со вирусот.

2.Ако ја зголемиме температурата на телото но не повисока од 39,5 степени во никаков случај не зимајте апчиња за да ја смалите.

3.Пијте чај од липа.

4.Секој ден пиите сок од 3 лимона и една лажичка мед. Изолирајте се во домот на топло и штедете ја енергијата не се оптеретувај физички.

5.Наутро и вечер пијте 30 до 40 капки течнос од прополис. Прополисот помага за имунитетот.

6. Вечерта пред спиење пијте 1 до 10 капки газирана вода. Започнете со 1 и зголемувајте ја се до 10 капки.

7. Пијте вода со висока рН вредност.

8.Три пати на ден си ставајте под јазикот по една чаена лажичка сода бикарбона и држејте ја во устата 3 минути.

Мијте си забите со содабикарбона не користет паста.

9. Целото количество на чај, вода и сок од лимон не треба да е помалку од 3 литри на ден.

Пијте топли течности со температура блиску до онаа на телото.

10. Ако за четири дена не ви се намали температурата вие имате инфекција и треба да се јавите на лекар за да примате антибиотици. Но ако се придржавате на горните 9 правила до ова нема да дојдете. Бидете сигурни.

11.После не јадењето 2 дена температурата треба да изчезне. Започнете да јадете моркови.

Продолжете да пиете сок од лимон чај од липа и газирана вода и правете гаргара со содабикарбона.

ЗАПОМНЕТЕ:

Имунитета паѓа:

1. Кога прејадувате.

2.Кога излегувате на ладно.

3. Кога препиете со алкохол.

4. Кога не ја проветрувате просторијата, има недостаток на кислород.

5. Кога јадете благи работи .

7. Кога пиете газирани пијалоци и пиво.

8. Кога се храните со конзервирана храна.

9.После излегувањето надвор е препорачливо да ги свалите обувките пред вратата да ги соблечете алиштата и да ги ставите на тераса 24 часа и после веднаш во бањата.

10.Пијте по 50 мл ракија дневно но не над 50 милитри бидејки се ствараат киселини во организмот.

Преземено од: Happiness magnet

Архива