Макензи Безос ги продаде акциите на Amazon за 400 милиони долари

Бившата сопрува на основачот на Amazon, Макензи, ги продала своите акции на компанијата во износ од 400 милиони долари решението е одобрено и од нејзиниот бивш сопруг Џеф Безос.

Од разводот со него во 2019 година таа задржа дел од 40 % од Амазон кој е проценет на 37 милјарди долари и тоа ја направи една од најбогатите жени во светот.

Веднаш после разводот таа соопшти дека ќе ги донира поливина од парите за хуманитарни цели и се присоедини кон невладината организација The Giving Pledge, која е основана од семејството на Бил Гејтс и Ворн Бефет.

Мекензи Тутал кое е нејзиното моминско презиме се разведува со Безос во јули минатата година после 25 години брак продавајки му го својот дел во компанијата за вселенски патувања Blue Origin, како и 75% од заедничките им акции во .Парот има 4 деца тројца синови и една ќерка која е донесена од Кина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива