Може ли во фирмата да има биланс на работата со здрав начин на живот

Многу работни задачи, домашни задачи за извршување се обидуваме да балансираме ги сите животни задачи. Овој биланс е тенок и кога се наруши светнува една црна сијаличка „стрес“.

За да не се дојде до ,,прегорување‘‘ добро е да го намалиме темпото и да се погрижиме за себе.

Одмор, пријатно друштво, здрава исхрана, спорт. Добра физичка форма не е луксус туку здравје.

Овде на помош идоаѓаат технологиите. Еден од најдобрите изуми во последните 10 години се уредите кој се сврзани со здравјето и кој го покажуваат пулсот и притисокот во крвта. Благодарение на нив може да примениме адекватни мерки за здравјето си без да чекаме да се вклучи црвената сијаличка

Fitbit е уред кој е омилен помеѓу луѓето, неговата мисија е да ни помогне да водиме по здрав и активен живот

Смарт нараквицата и Fitbit го следи отчукувањето на срцето, нашата тежина, квалитетот на сонот, поминати чекори, месечен циклус и др.

Мониторингот е лесен секој може да го измени својот напредок со помош на графикони. Уредот дозволува да си поставиме фитнес цел во реално време и нивно завршување. Уредот може да ве потсети да се раздвижите ако сте подолго време пред бирото ви.

Екипа од 120 души се грижи за обслужување на клиентите во целиот свет на француски, шпански, италијански, англиски, германски, холандски и шветски јазик.

Тие подржуват и социјални мрежи Fitbit – Facebook, Тwitter, Fitbit community. Екипите се составени од млади и енергични луѓе, кој се префектно запознаени со сите функции на продуктите.

Вработените во компанијата имаат можност да работат во интернационална средина со колеги од различни делови на светот.

Канцелариите се повеќе од перфетни.Направени се да се грижат за удобноста на вработените и располага со над 20 зони за одмор на вработените.

Автор: м-р Наце Цеков

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива