Hugo Boss: Имаме големи загуби поради Корона вирусот

Нugо Воѕѕ пресмета намалување на нето печалбата за четвртото тромесечие на 2019 година и предупреди дека коронавирусот ќе има влијание и на финансиските резултати во 2020 година

Германската компанија за луксузни алишта вели дека чистата печалба за тромесечието е паднала до 60 милиони евра од 67 милиони од предходното.

Нето добивката за 2019 година е 205 мили или 13% помала од очекувањата и анализите кој требало да изнесува 220 милиони евра.

Нugо Воѕѕ изјави дека продажбата и покачувањето на добивката во 2020 година ќе биде тешко во првото тромесечие но очекува ситуацијата да се подобри кон средината на оваа година.

Компанијата работи во насока продажбите да се зголемата помеѓу 0% и 2% во 2020 година а печалбите да бидат помеѓу 300 и 350 милиони евра на година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива