Проверете дали го има вашето име во 15 те добитници на награда од МојДДВ во износ од 100.000 денари

Најсреќните 15 граѓани кои од први до 31 јануари скенирале фискални сметки, добија по 100.000 денари на вечерашното јавно извлекување на Канал 5  телевизија. Ова се  добитниците:

 1. Христина Колева – Кавадарци
 2. Ратко Соколовски – Скопје
 3. Пеце Трајковски – Битола
 4. Александар Стојановски – Битола
 5. Елена Илиевска Честојнов – Неготино
 6. Воислав Завков – Велес
 7. Елена Пенева – Скопје
 8. Дарко Дучевски – Скопје
 9. Силвана Тасевска – Скопје
 10. Ивана Илиоска Николовска – Скопје
 11. Лујза Јаневска – Пробиштип
 12. Јулијана Даскалов – Скопје
 13. Дејан Смилевски – Скопје
 14. Бурамедин Суловски – Скопје
 15. Ефимија Маркоска – Охрид

Инаку во јануари има скенирaно убедливо најмногу фискални сметки преку апликацијата МојДДВ, или над 15 милиони сметки, а наплатениот ДДВ во јануари од скенираните сметки е за над 70 отсто повисок во однос на просекот од претходните пет месеци, додека има и 50 илјади нови корисници на апликацијата во декември и јануари, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива