Русија веќе има откриено цели 6 лекарства против Коронавирусот

Во овој момент кога светот е во исчекување на откривање на вакцина или лекарство против Корнавирусот од Русија има добри вести.

Рускиот премиер Михаил Мишустин изјави дека Руските научници веќе имат изработено 6 различни видови на лекови против Коронавирусот.

Луѓето се работиле деноноќно и во овој момент се прават испитување како реаѓира на луѓето изјави тој.

,, Јас искрено се надевам дека испитувањата ке завршат наскоро и ови лекарства нема да се штетни врз луѓето и ќе можат да се користат за профилактика и за лекување на коронавирусот‘‘ изјавил Мишустин

Во овој момент во Русија вирусот е земал една жртва и над 250 се заболени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива