Се очекува глобален недостаток на презервативи

Нај големиот производител на презервативи во светот го запре производството заради коронавирусот.

Се очекува глобален недостаток на презервативи, предупредуваат од најголемиот производител во светот. Малезиската компанија ,,Karex BHD” беше принудена да ги затвори производствените фабрики заради коронавирусот.

Малезиската компанија е еден од најголемите производители на презервативи во светот. Во последните 10 дена фабриките во Малезија немат произведено ниту еден презерватив, тие се затворени заради мерките за контролирање на заразата од коронавирусот.

Така сега на пазарот недостигаат околу 100 милиони презервативи продавани од марката Durex.

Се очекува глобален недостиг на презервативи насекаде во светот кое е страшно за појавата на нови заразни болести кој се пренесуваат по полов пат.

Директорот на Корекс вели дека е загрижен за многу хуманитарни програми во Африка поради недостигот на сретства за заштита од заразни болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива