Microsoft: Google и Amazon, а не Sony и Nintendo сe нашите конкуренти

sony vs microsoft vs nintendo

Шефот на  Xbox Фил Спенсер открива дека, Microsoft ги гледа  Amazon и Google како свои конкуренти во иднината.

Во интервјуто Спенсор се двоуми во способноста на  Sony и Nintendo да создадат инфрастурктура која ќе биде конкуренција на Microsoft, Google или Amazon.

„Со целосна почит кон традиционалните гејмерски копании но малко заостануваат. Мислам дека тие можат да создаваат сопствена инфраструктура но ние веќе инвестиравме 10 милјарди долари во тоа. “, вели тој.

Спенсер и пред тоа ја коментирал опасноста од Amazon и Google, но никогаш не е бил толку категоричен никога.

Тој насочува дека компанијата нема намера да учествува во идната конкурентска војна со Nintendo и Sony, додека Amazon и Google бараат начин игрите да бидат достапни до сите седум милјарди жители во светот. 

Гејмингот се уште изгледа како далечна идеја особено додека Sony и Microsoft се подготвуваа да ги пуштат во употреба традиционалните уреди PS5 и Xbox Series X покасно оваа година.

Треба да се напомене дека Гугал веќе ја стартира услугата Google Stadia која е и тоа каков конкурен на досега недостижните Sony и Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Архива